Minnemarsj Vesteris-tragedien 50 år.

09.04.02 I forbindelse med at det er 50 år siden Vesteris-tragedien som krevde 79 liv, har det vært ulike arrangement til minne om ofrene og de etterlatte nå i begynnelsen av april.

Tekst : Gunn-Evy Olafsdatter Håkaby og bilde Svein-Ove Kongsli

Tromsø Turmarsjhelselag arrangerte minnemarsj for Vesteris-tragedien søndag 7. april. Minnemarsjen ble innledet med noen ord fra representant fra Arktisk forening. Starten gikk fra I.O.G.T.-huset, sørover langs kaiene, om sydspissen, opp til Tromsø Museum, opp på øya, passerte Værvarslinga, nordover og ned litt nord for brua og tilbake til utgangspunktet, for de som gikk lengste distanse på 10 km. Man kunne også gå 3 og 5 km. Det var ca 380 mennesker som gikk marsjen og fra Karlsøy kommune var vi 8 stykker som hadde tatt veien dit. Vi fikk en fin turmarsj i kaldt, klart vårvær og vel i mål fikk vi en flott medalje, IVV-stempel i kortene våre og den obligatoriske kaffekoppen og vafler.

Vi som deltok fra Karlsøy kommune:

Fra venstre: Oddveig Olsen med sine barnebarn, Monika og Cato, Mavis Hansen, Ida Figenschou, Torgeir Olaisen, Ragnhild Sandvik, Gunn-Evy Olafsdatter Håkaby, Helene og Svein-Ove Kongsli.