Skuterløyper i Karlsøy?
12.12.02 Kommunestyret har vedtatt å be staten endre loven slik at det skal bli mulig å anlegge snøskuterløyper også i Karlsøy kommune. En av begrunnelsene for dette er at det da vil bli mindre ulovlig skuterkjøring.
Jeg tror ikke det. Dersom det blir opprettet løyper vil flere kjøpe skutere og erfaringene fra andre steder viser at mange tar avstikkere fra løypa og kjører ulovlig i terrenget når de først er kommet seg i marka. Vi ligger så nært Tromsø at vi i tillegg med stor sannsynlighet vil få et rush av byfolk i løypene våre.
Hvorfor ikke heller anlegge en skikkelig tøff bane eller to i kommunen, der folk kan få utløp for fartstrangen sin på et begrensa område som er satt av til akkurat det? En slik bane plassert på Ringvassøya ville kunne bli en attraksjon også for Tromsøfolk og gi penger i kassa til den som dreiv den. En scootercrossbane mindre enn en times kjøring fra Tromsøs sentrum er omtrent garantert suksess!
Og vi andre, som går i marka for å få fred fra jaget, eksosen og bråket i det moderne samfunnet, får lov til å fortsette med det også i Karlsøy!